Rennen door de sneeuw, de piste op om vervolgens te finishen in een grote waterbak. En dat was nodig met die hitte!
Bij de SnowWorldFunRun hebben we geld opgehaald voor de Mentelity Foundation. De grondlegger van deze stichting is shorttrackster Bibian Mentel. “Het was een super mooie dag. We hadden het weer mee en er deden zo’n 450 deelnemers mee”, glunderde Bibian Mentel na afloop. Snowboardster Bibian zou zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2002. Maar door een zware ziekte, waardoor haar been geamputeerd moest worden, ging die deelname niet door. Vier maanden na de amputatie stond ze weer op een snowboard. In 2014 deed ze mee als deelnemer van de Paralympics. Daar pakte ze goud op het onderdeel snowboard cross. Bibian: ,,Vorig jaar deden er aan deze FunRun zo’n 200 deelnemers mee dus het aantal (450, red.) is nu meer dan verdubbeld. Met het financiële resultaat, €2.575,-zijn we als stichting super blij. De Mentelity Foundation is een stichting, die kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen. In de winter zijn we iedere zondag in SnowWorld aanwezig om les te geven”, aldus Bibian Mentel.

De cheque werd overhandigd door sport-wethouder Ingeborg ter Laak die ook het startschot had gegeven. Ook liet Ter Laak zich van haar sportieve kant zien door mee te doen aan de run. “Fun staat voorop bij deze run, maar het geld dat wordt opgehaald met dit event is zeker geen bijzaak. Voor elke € 400,- kan de Mentelity Foundation een prothese aanbieden om te sporten. Dit maakt het voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk om mee te kunnen doen. Het was een grote eer om de cheque te mogen overhandigen aan Bibian Mentel”, aldus Ingeborg ter Laak.

“Het onderdeel dat verreweg het populairst is, is de Snow  Mountain Challenge. Op dit onderdeel wordt alleen de piste beklommen en dan aan de achterkant weer naar buiten. Dat was, qua temperatuurverschil afgelopen zondag, best een grote overgang van + 25 naar -11 en dan weer + 25”, aldus Beaudine – medewerker organisatie Epicinderunning.

Dit was weer een super coole editie! Tot volgend jaar.