De Aramco Beach Run heeft als doel om 20.000 euro op te halen voor de behandeling van te vroeggeboren baby’s bij het Juliana Kinderziekenhuis. Dat doel komt steeds dichterbij. De teller staat al op 18.000 euro!

Het hardloopevenement wordt dit jaar voor de tweede keer op 6 mei georganiseerd bij het Beach Stadium op Scheveningen. Deelnemers starten op de boulevard, waar het publiek ze kan aanmoedigen, en rennen via de boulevard naar de Pier. Vanaf daar start het laatste en meest uitdagende deel van de wedstrijd. Deelnemers moeten door het zware zand terug rennen naar de startlijn. Om dit te overleven, wordt in de afgelopen weken al hard getraind op het strand.

Iedereen vanaf 12 jaar kan zich aanmelden. Met de kaartjes voor het evenement, die 15 euro kosten, wordt geld opgehaald voor de afdeling Neonatalogie van het Juliana Kinderziekenhuis, waar te vroeg geboren baby’s liggen. Maar deelnemers worden aangemoedigd om ook een persoonlijke donatiepagina aan te maken, waar vrienden en familie het evenement kunnen steunen door te doneren.

,,Op dit moment staat de teller voor de donatieactie op 17.567 euro en het loopt nog dagelijks op”, vertelt organisator Perry Bakker. ,,Al zo’n 1000 mensen hebben zich ingeschreven voor alle verschillende afstanden.” Er kunnen vier afstanden gerend worden. De 1 kilometer, oftewel de Familierun, de 5 kilometer, de 10 kilometer en voor de échte bikkels is er de ‘Beast Mode Run’ van 15 kilometer.

Zie hieronder beelden van de trainingen: